Alfanummer ger fler kunder

Den 16 november
Kategorier: Nyheter

magnus_mansson_new_large

Under september fick samtliga företag i Skåneregionen möjlighet att boka sitt Alfanummer och många företag har nu börjat använda sina Alfanummer. Sparbanken Öresund är ett av dem:

– För oss är det en självklarhet att våra kunder ska kunna kontakta oss på enklaste sätt. Vi har många nya kunder och för dem underlättar naturligtvis Alfanummer extra mycket, säger Magnus Månsson, marknadschef på Sparbanken Öresund och tillägger:

– Alfanummer är ett enkelt sätt att förenkla kundtjänst, därför är vårt nya nummer 0771-RING BANKEN.

Sparbanken Öresund är inte ensam om att se fördelarna med ett telefonnummer man minns, även Skurups kommun uppskattar den effekt ett Alfanummer har:

– Vi har märkt konkret skillnad i antal personer som ringer till vår kundtjänst. Sedan vi införde Alfanummer har siffrorna ökat stadigt, säger Gun Andersson på Skurups kommun.

– Vi ville försäkra oss om att få 0771-SKURUP innan något annat företag här i kommunen norpade det och var därför ganska tidiga. Det är vi glada för nu när vi ser responsen

Alfanummer är den nya generationens telefonnummer till företag – telefonnummer med namn eller ord istället för siffror, som 0771-SWEDBANK.

På samma sätt som vi talar om webbdomäner istället för IP-adresser kommunicerar vi nu även telefonnummer med bokstäver istället för siffror. Vi behöver aldrig mer anteckna telefonnummer eller ringa nummerupplysningen. Kan man namnet kan man numret. Det blir inte enklare än så.

Med ett Alfanummer blir du tillgänglig på ett helt nytt sätt. Eftersom numret läggs på minnet tar fler kunder kontakt. Enkelt för kunden – lönsamt för dig, helt enkelt.