Nu kan svenskarna ringa Alfanummer

Den 20 april
Kategorier: Pressmeddelanden

Nytt samarbete för etablering av Alfanummer i Sverige

– nu kan svenskarna ringa med bokstäver

Icke-numeriska telefonnummer eller så kallade Alfanummer har länge varit en stor och lönsam marknad för företag och organisationer i USA, Kanada och Australien. Genom att kommunicera sitt företagsnamn i telefonnumret gör man det lättare för människor att lägga numret på minnet, ökar responsen i kampanjer och signalerar att man vill få kontakt med sina kunder. Nu etableras Alfanummer på den svenska marknaden genom ett samarbete mellan  Alfatell och de stora teleoperatörerna Telia, Tele2 och Telenor.

Konceptet med Alfanummer härstammar från USA, där väldigt många företag insett fördelarna med att ha sitt företagsnamn, sina produkter eller tjänster i telefonnumret. Över 50 procent av Fortune 500-företagen använder Alfanummer i sin marknadskommunikation. Närmare 75 procent av all tv- och radioreklam där telefonnummer kommuniceras innehåller Alfanummer.

Genom ett samarbete mellan Alfatell och de stora operatörerna Telia, Tele2 och Telenor blir det nu möjligt för svenska företag att använda sig av Alfanummer.

Vi brukar jämföra de numeriska telefonnumren med ip-adresser. Det är lätt att förstå varför dessa ersattes med domännamn. Det är egentligen precis samma sak med telefonnummer och Alfanummer”, säger Börge Lorentz Figenschau, Marknadschef på Alfatell.

Alfanummer gör det inte bara enklare att komma ihåg telefonnumret. Det signalerar också att företaget vill komma i kontakt med sina kunder, något som upplevs som positivt av många konsumenter. Det senaste årtiondet har företag lagt stort fokus på olika webblösningar för kundkontakten. Något som visat sig vara bra för tillgängligheten men sämre för kundservicen. En ny undersökning1 visar att 6 av 10 konsumenter föredrar telefonen för serviceärenden jämfört med 2 av 10 för e-post. I undersökning2 från Norge visade det sig att hela 63 procent av de norska konsumenterna föredrog ett Alfanummer framför ett enkelt numeriskt nummer som t ex 020 – 33 33 33).

Många företag som utvärderat sin kundservice vittnar om att man löser kundernas problem mycket snabbare och mer kostnadseffektivt via telefon än via mail fram och tillbaka. En annan fördel är att man skapar en positiv relation med sina kunder genom att prata med dem i telefon”, fortsätter Börge Lorentz Figenschau.

Alfatell erbjuder även företag en utvecklad rapporttjänst kopplat till numret. På så sätt optimeras telefonen som en responskanal och gör den för fösta gången till ett mätbart marknadsföringsverktyg genom att leverera både geografisk och demografisk fakta om kunderna.

För mer information, sökning och bokning av Alfanummer besök www.alfatell.se eller ring 020-ALFATELL.

För mer information vänligen kontakta:
Börge Lorentz Figenschau, Marknadschef Alfatell
Tfn: 0767 88 80 76
E-post: borge.figenschau@alfatell.se

Alfatell är en kommunikationsbyrå med unikt fokus på telefonen.
Vi hjälper företag att förbättra sin marknadskommunikation och utveckla sin kundservice med avstamp i telefonen som respons- och promoteringskanal.

Som kommunikationsbyrå med ett helt eget angreppssätt är vi stolta över att kunna bidra
till en mer verklighetsförankrad, mer kundanpassad marknadskommunikation.
Kommunikation man minns.

Läs mer på www.alfatell.se